Projekt RörLiG

 

Att våra barn rör sig mindre i idag än när jag var liten är ett faktum! Att tekniken går framåt är till största delen positivt, men när det gäller mobiler och surfplattor finns det även negativa sidor. Från 2-3 års ålder sitter barn och tittar på skärmen istället för att vara lika nyfikna på livet runt omkring dem. Att klättra, hoppa och springa är oerhört viktigt under uppväxten.

 

Projekt RörLiG ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Här jobbar jag med precis detta, att få in mer rörelse och bättre hållning på barn/ ungdomar. Jag trycker mycket på MEDVETENHET – de behöver bli medvetna om sin hållning och sträcka på sig.

 

Med ett tight samarbete med både lärare och elever på skolorna, föreläser jag för barnen och utbildar lärare i att dagligen ta 5-10 minuter paus och få upp pulsen ordentligt för att skapa rörlighet i nacke och rygg. Allt går i glädjens tecken och med ett utmanande program för dagens rörelser tillförs en massa ny energi till eleverna. Jag lär även barnen hur de ska sitta och vad som faktiskt kan hända om vi fortsätter att sitta som en ”posse nötter” på ren skånska. Och som sagt, allt med glimten i ögat, träning är roligt!

 

Att pulsträning kan påverka barnen/ungdomarnas skolarbete i positiv riktning finns det så mycket forskning på idag att det är ytterst märkvärdigt att vi inte använder det i högre utsträckning!

 

Listan kan göras lång på effekterna av daglig rörelse och puls, men några exempel är

• Förbättrad koncentration

• Bättre stresstålighet

• Bättre minne

• Större kreativitet osv.

 

Hör vad Anders Hansen (överläkare i psykologi) har att berätta om hur det här hänger ihop.

 

© Totiuz 2018 • Frejas väg 11, 246 31 Löddeköpinge

0705 80 06 07 • emelie@totiuz.se